Winkelen in de buurt
10 echte winkels

Het belang van digitalisering voor fysieke winkels

Nu de online wereld steeds meer de overhand neemt, wordt het voor fysieke winkels steeds belangrijker om ook online een sprong voorwaarts te maken. Dit gaat verder dan alleen zichtbaar zijn; het is een kwestie van overleven en bloeien in een markt die steeds competitiever wordt. Waarom zou je wachten tot klanten je fysieke winkel toevallig vinden, als ze lokaal actief naar jouw producten zoeken op hun smartphone? De uitdaging om hun zichtbaarheid en bereik uit te breiden. Gevonden worden door potentiële klanten die op hun bank zitten en zoeken naar jouw producten is cruciaal. Vaak belanden deze klanten bij grote webshops zoals bol.com of wehkamp.nl. Maar hoe kan ook jouw winkel online net zo aantrekkelijk en toegankelijk te zijn?

Inhoudsopgave

 • Het belang van digitalisering voor fysieke winkels
 • 3 Effectieve tips voor digitalisering van producten van fysieke finkels
 • Hoe Yellowbello de digitale transformatie vereenvoudigt
 • Klantverhalen: echte ervaringen met Yellowbello
 • Conclusie
 • Veelgestelde vragen en antwoorden


Het Belang van digitalisering voor fysieke winkels

In de retailwereld is digitalisering geen luxe meer, maar een noodzaak. Met de groei van e-commerce platforms zien we dat klanten steeds vaker hun aankoopreis online beginnen. Dit geldt zelfs voor producten die uiteindelijk in fysieke winkels worden gekocht. Klanten verwachten een alles-altijd-overal benadering. Digitalisering is dan essentieel. Klanten willen geprikkeld worden door zowel de retailer als zijn producten. Juiste product content speelt een cruciale rol in het voldoen aan deze verwachtingen. Fysieke winkels die de kracht van digitale kanalen omarmen, en webwinkels die fysieke locaties openen, tonen de noodzaak van een naadloze integratie van offline en online ervaringen. Retailers staan vaak voor een mismatch tussen hun behoeften en de beschikbare digitale infrastructuur. Om concurrerend te blijven, is constante innovatie vereist. Maar de meeste winkeliers zijn met liefde voor retail een fysieke winkel begonnen. Vaak niet als doel om een webshop te hebben of pakjes in te pakken en die te versturen naar “vreemde” in hun ogen.

Een effectieve digitale groeistrategie is noodzakelijk voor winkels die te maken krijgen met expansie, verandering in productaanbod, of groei van personeel en klanten. Een fysieke winkel kan steeds meer achterop raken als er geen duidelijk digitale strategie is omarmt. Het begint allemaal met het inzichtelijk maken van de huidige situatie en het ontwikkelen van een plan dat naar de gewenste digitale toekomst leidt. Daarentegen bied een duidelijke digitale groeistrategie kansen voor de ondernemer.


3 Effectieve tips voor digitalisering van producten in fysieke winkels

 1. Gebruik barcode scanning voor productinformatie
  Gebruik een tool waarbij je eenvoudig de barcode van producten kunt scannen en die automatisch productinformatie te genereren. Dit bespaart je niet alleen tijd bij het invoeren van productdetails, maar zorgt ook voor nauwkeurigheid en consistentie. Zo kun je snel nieuwe producten toevoegen aan je online aanbod, die een consument in de buurt kan vinden vanuit zijn luie stoel.
 2. Optimaliseer voor lokale zoekopdrachten
  Focus op het optimaliseren van je online content voor lokale zoekopdrachten. Dit betekent het gebruik van relevante trefwoorden die verband houden met je locatie en het type producten dat je verkoopt. Zorg er ook voor dat je bedrijfsvermeldingen zichtbaar en up-to-date is op de bedrijfspagina van Google. Dit vergroot je kansen om lokalegevonden te worden door klanten die op zoek zijn naar de producten die je aanbiedt.
 3. Automatiseer het beheer van online voorraden
  Zorg ervoor dat je een voorraadbeheer hebt die synchroniseert tussen je fysieke winkel (Kassa) en je online aanwezigheid (webshop, Bol.com, Marktplaats enz). De voorraad is op dat moment altijd actueel waardoor je klanten, maar jij zelf als winkelier, altijd op alle plakken de juiste voorraad informatie van je producten hebt. Dit helpt teleurstellingen te voorkomen bij je klanten en zorgt er ook voor dat je snel kunt inspelen op veranderingen in de vraag van je klanten.
  De product informatie digitaliseren is een must voor de moderne fysieke winkel. Het bied kansen om bij meer mensen gevonden te worden als consumenten aan het product surfen zijn en zal naast meer winkel bezoek ook een betere plantenervaring bieden.


Hoe Yellowbello de digitale transformatie vereenvoudigt

Yellowbello is ontworpen om de digitalisering van jouw winkel zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het begint allemaal met het scannen van de EAN-code van je producten. Zodra een product gescand is, genereert Yellowbello automatisch content voor jouw online platform. Met Yellowbello hoef je geen uren meer te besteden aan het schrijven van productbeschrijvingen en het uploaden van foto's.

De voordelen van het gebruik van Yellowbello zijn talrijk. Ten eerste bespaar je tijd en middelen, aangezien het grootste deel van het werk automatisch wordt gedaan. Een ander groot voordeel is de verbeterde online zichtbaarheid. Met Yellowbello worden je producten niet alleen op Yellowbello of jouw website getoond, maar ook geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google. Dit vergroot de kans dat potentiële klanten jouw producten online vinden. Daarnaast zorg Yellowbello dan jou product content overal is waar jij dat wilt. Zelfs op Bol.com.


Echte ervaringen met Yellowbello

Han Denkers van Haniel, Zutphen: "Yellowbello heeft ons bedrijfsproces getransformeerd. Door het aanleveren van een document met EAN-codes en prijzen waren onze producten in een recordtijd online. Bovendien zijn we bezig met het koppelen van onze webshop en kassasysteem aan Yellowbello, wat ons nog meer efficiëntie zal brengen."

Nicolien Geugies van Pretletter, Deventer:
"Als een boekwinkel zonder eigen webshop, was lokale vindbaarheid in Google essentieel voor ons. Yellowbello heeft dit mogelijk gemaakt. Nu, wanneer nieuwe boeken binnenkomen, scan ik ze en staan ze bijna direct online."


Conclusie

De digitale wereld biedt ongekende kansen voor fysieke winkels. Met tools zoals Yellowbello is de stap naar digitalisering eenvoudiger dan ooit. Het is tijd om je fysieke winkel naar het volgende niveau te tillen.

Ben je klaar om de digitale transformatie van je winkel te beginnen? Probeer Yellowbello nu een maand gratis en ervaar zelf de voordelen van een geoptimaliseerde online aanwezigheid.

Meta-beschrijving: "Ontdek hoe je met Yellowbello eenvoudig je fysieke winkel digitaliseert. Leer van de ervaringen van onze klanten en maak je winkel beter zichtbaar online. Probeer Yellowbello nu gratis!

Veelgestelde vragen

Top